Műhelytitkok

Műhelytitkok

Az F.BS szilikon ragasztó: Az extra erős tömítés és ragasztás megoldása

2024. február 26. - FERENC.N

Az F.BS szilikon ragasztó: Az extra erős tömítés és ragasztás megoldása

 

Az F.BS extra erős szilikon ragasztó egy rendkívül sokoldalú termék, amely számos iparágban és otthoni felhasználásra is alkalmas. Ez a ragasztó extra erős, 100%-ban szilikon tartalmú, és ellenáll az UV-sugárzásnak, valamint az extrém időjárási és hőmérsékleti viszonyoknak. Különösen hasznos akváriumok ragasztására, mivel a ragasztó megszilárdult állapotban nem mérgező az élőlények számára. Az F.BS ragasztó kiválóan alkalmazható többek között fugák, hézagok, repedések, rések vízálló és légzáró tömítésére, hajókabinok és hajóablakok, valamint egyéb nyílászárók ragasztására és tömítésére.

Fontos figyelmeztetés: A termék ecetsav tartalma miatt foltosodást okozhat savaknak kevésbé ellenálló fém felületeken, ezért ilyen esetekben célszerű jól tapadó ragasztó alkalmazását mérlegelni. Az fbs szilikon ragasztó könnyen használható, nagyon rugalmas, és ellenáll az öregedési hatásoknak. Kifogástalanul tapad üveg, zománc, kerámia, csempe, illetve natúr-, festett- és lakkozott fa felületeken.

 2150232708.jpg

Van-e valami, amire nem ajánlott használni ezt a ragasztót?

Az F.BS extra erős szilikon ragasztó használata nem ajánlott a következő esetekben:

Polietilénre és polipropilénre: A ragasztó nem tapad ezekre a felületekre.
Vizes, poros, zsíros, valamint lúgos kémhatású felületekre: A ragasztó nem tapad ezekre a felületekre.
Természetes mészkő tartalmú felületeknél: A termék ecetsav tartalma miatt nem ajánlott a termék alkalmazása ilyen felületeken, például mészkőnél, márványnál, terméskőnél, betonnál, vakolatoknál, cementnél.
Savaknak kevésbé ellenálló fém felületeken: A termék ecetsav tartalma miatt foltosodást okozhat olyan fém felületeken, amelyek kevésbé ellenállók a savakkal szemben, például horganyon (cink), bádogon, rézen, vason, tükör foncsoron. Ilyen esetekben célszerű jól tapadó ragasztó alkalmazását mérlegelni.
Kőolajszármazékok: A kőolajszármazékok kis mértékben duzzasztják a ragasztót.
Ezenkívül, mivel a munkakörülmények és az anyagok sokfélesége miatt a munka megkezdése előtt célszerű próbaragasztást vagy -tömítést végezni.

Hogyan távolíthatom el az F.BS ragasztót egy felületről?

 

Az F.BS szilikon ragasztó eltávolítása többféle módon lehetséges:

Késsel vagy spaklival: A még nem teljesen megszilárdult ragasztót késsel vagy spaklival könnyen eltávolíthatjuk.
Higítóval vagy benzinnel: A megszilárdult ragasztót higítóval vagy benzinnel átitatott ronggyal meg lehet puhítani, majd könnyen eltávolítható.
Szilikon eltávolítóval: Speciális szilikon eltávolító szerek is kaphatóak, amelyeket az eltávolítandó felületre kell felvinni.

Fontos, hogy a ragasztás során visszamaradt ragasztóanyagot még a kikeményedés előtt távolítsuk el, mert kikeményedés után már csak szilikonoldószerrel lehet hatékonyan eltávolítani a szilikon ragasztót. Mindig olvassuk el a termék használati útmutatóját, és kövessük a gyártó ajánlásait.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://instrumentum.blog.hu/api/trackback/id/tr918339799

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása