Műhelytitkok

Műhelytitkok

A házszám tábla rejtélye: Avagy hogyan ne keverjünk össze két házszámot

2024. április 02. - FERENC.N

A házszám tábla rejtélye: Avagy hogyan ne keverjünk össze két házszámot

 

A házszám tábla apró, ám annál fontosabb eleme otthonunknak. Nem csak a postásnak, hanem a pizzafutárnak, a csomagküldőnek és akár a mentőknek is segítséget nyújt a pontos cím beazonosításában. De mi történik, ha a házszám tábla nem egyértelmű, vagy akár eltűnt?

15531.jpg

Egy ismerősöm, akit nevezzünk Zoénak, nemrégiben költözött be az új lakásba. A beköltözés izgalma közepette észrevétlen maradt számára, hogy hiányzik a házszám. Amikor a pizzafutár megérkezett, Zoé hosszasan magyarázkodott, hogy melyik ház az amiben lakik. A pizzafutár türelmesen várt, de Zoé tudta, hogy ez az állapot, így nem tarthat sokáig. Másnap Zoé elhatározta, hogy beszerez egy új házszámtáblát. Felkereste a helyi barkácsáruházat, ahol nagyon sokféle tábla közül választhatott. Volt ott fa, fém, műanyag, sőt, még kerámia házszám obi is. Zoé sokáig tanakodott, melyik lenne a legjobb választás számára. Végül egy klasszikus, fekete-fehér fém tábla mellett döntött. A tábla felszerelése egyszerű volt. Zoé fúrt egy lyukat a falba, bedugta a csavart, majd felakasztotta a táblát. Büszkén nézte a munkáját, és elégedetten mosolygott. Végre nem kell aggódnia amiatt, hogy a pizzafutár ne találja meg a házát és kihűlve kapja meg az ételét!

Érdekességek a házszám táblákról:

A házszám táblák használata már az ókori Rómában is gyakori volt.
A táblák színe és formája országonként és városonként változhat.
A házszám táblák fontos szerepet töltenek be a katasztrófavédelemben is.

Ez a házunk azonosítása, a külvilág felé küldött üzenet. Válasszunk olyan táblát, amely harmonizál a ház stílusával, és tükrözi a személyiségünket.

Ha legközelebb házszám táblát vásárolsz, ne feledd:

Az optimális méret a fontos! A tábla legyen jól látható a járda felől.
A szín és a forma legyen összhangban a ház stílusával.
A házszám legyen jól olvasható.

Két házszám tábla beszélget:

Te hol laksz?
A 10-es házban.
Én is! De én a 10/A-ban.
Akkor szomszédok vagyunk!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://instrumentum.blog.hu/api/trackback/id/tr418368899

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása